Close

Roze koeken

Zoals ik in een eerdere blog al vermeldde, ben ik behoorlijk fan van de kookboeken van Karin Luiten. Vandaag laat ik je een recept van haar zien om zelf roze koeken te maken (je kent ze wel, die glacé koeken van vroeger in de pauze). Helemaal niet moeilijk!

Benodigdheden:

  • muffinvorm
  • bakplaat
  • bakpapier
  • mixer
  • zeefje

Ingrediënten:

  • 110 gram bloem (geen zelfrijzend bakmeel want ze moeten niet teveel rijzen)
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 rasp van een citroen
  • 100 gram poedersuiker
  • 8 frambozen (of andere rode vruchten)

En zo maak je het…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de muffinvorm in. Klop de boter met suiker tot het een zacht en romig mengsel is. Rasp de citroen boven het mengsel. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe & daarna de bloem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarna vul je de muffinvorm met het deeg. Leg er een vel bakpapier overheen en daarop een bakplaat (zodat de koeken niet blijven plakken aan de bovenkant).

 

Bak de koeken ongeveer 20 minuten. Haal vervolgens de bakplaat en het bakpapier eraf en laat ze dan nog 2-3 minuten in de oven staan. Laat de koeken afkoelen.

Ondertussen maak je het glazuur. Prak het rode fruit fijn (ik gebruikte ingevroren frambozen) en zeef het in een ander bakje. Voeg net zo lang poedersuiker toe totdat het een mooi roze glazuur is.

Verdeel het glazuur over de koeken en laat het opstijven. Het glazuur glanst mooi als je het buiten de koelkast op laat stijven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eet smakelijk!

6 thoughts on “Roze koeken

  1. Ziet er heerlijk uit! Heb ze iets te lang niet gegeten. Ben nu geheel verslaafd aan mijn bugles en chocolade maar nu ga ik toch een even weer aan die koeken denken! 😉

    1. Ha Anri, Ken je de kookboeken van Karin Luiten? Ik ben fan omdat je met behulp van de recepten binnen no time heerlijke recepten op tafel tovert! Makkelijk, gezond en lekker gevarieerd. Daarnaast schrijft Karin erg leuk en illustreert ze haar kookboeken zelf 😉

  2. Ik ken alleen de karakteristieke rood/ witte omslagen; ik kom dus graag een keer om te proeven en de binnenkant van de boeken te bekijken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *