Close

Organisen op de m2 – keuken

Toen we ons huis kochten was er 1 nadeel: een mega-kleine keuken. Volgens mij had ik nog nooit mini keuken gezien!

Zo’n mega-kleine keuken vraagt om goed organisen & laat dat nou net niet mijn grootste talent zijn 😉 Haha.. Toch wil je niet anders, want met zo weinig ruimte mĂłet je wel. In deze blog geef ik je een aantal tips vanuit mijn mini-keuken.

Tip 1: Mooie planken aan de muur voor veel opbergruimte. Ik vond onze keuken erg ‘clean’ zo in het zwart-wit. Met deze houten planken hebben we de keuken wat meer karakter en sfeer gegeven. In een van mijn eerste blogs lees je hoe we deze planken hebben gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip 2: Beter een mooie prullenbak in het zicht, dan een klein bakje in het keukenkastje. De vorige bewoners hadden een prullenbak in het keukenkastje. Superirritant, want hij zit elke (halve) dag vol. Ik twijfelde heel erg of ik een grote prullenbak zou kopen, omdat het zoveel ruimte inneemt. Maar het was een ontzettend goed idee! Ik koos voor de Brabantia touch bin wit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip 3: Benut de ruimte die er is. Op Pinterest kwam ik dit idee tegen. Razend enthousiast liet ik het idee aan Jan-Jaap zien. Jan-Jaap kwam erachter dat er een ‘loze’ plank in onze keuken was en heeft er een lade van gemaakt voor onze kruiden, superhandig!

Tip 4: Een aantal favoriete recepten plak je met memo’s op de afzuigkap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip 5: Je verzameling kookboeken past prima bovenop de kast, samen met een grote schaal (die never nooit in de kastjes past ;-))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip 6: Je mooiste herinneringen of weekmenu in een mooi kaartenrek aan de muur om je keuken een persoonlijk tintje te geven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben benieuwd naar jouw tips voor een kleine ruimte. Tips zijn altijd welkom 🙂

Verkoopinformatie:

Glazen weckpotten (Hema, Ikea, erfstuk). Planken (Houtzagerij) en koperen buizen (bouwmarkt). Schaal bamboe (Ikea). Kaartenrek (Hema). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *