Close

Zomerkriebels – de tuin in!

Wat een heerlijk weer hè… Van mij mag het wel eeuwig duren 😉 Ik ben dan ook veel buiten te vinden. De afgelopen maanden hebben we van onze kleine en enigszins saaie tuin een heerlijk plekje gemaakt.

Toen we hier vorig jaar kwamen wonen, lagen er alleen tegels in onze tuin. Ik heb toen samen met een vriendin met groene vingers een stuk perkje aangelegd. Daar was ik helemaal blij mee; heerlijk dat groen!

Dit voorjaar hebben we de tuin verder aangepakt met een nieuwe tuinset (check onderaan het blog de verkoopinfo).

tuin7

Daarnaast was ik vorig jaar vol goede moed begonnen aan een vierkante meter moestuin. Heel leuk idee, maar voor mij niet helemaal weggelegd 😉 Alle plantjes groeiden uiteindelijk door elkaar heen en het werd nogal een zooitje. Ik heb er daarom dit jaar voor gekozen om kruidenplantjes aan de schutting te hangen. Ideaal: de plantjes groeien zo niet allemaal door elkaar heen en het ziet er gezellig uit.

tuin3

Zoals ik al eerder vertelde hebben we een awesome tuinkachel gekocht van Weltevree. Wat hebben we veel plezier van deze kachel! Naast dat ik em prachtig vind staan, maak je er ook nog eens heerlijke pizza’s in. In een volgend blog laat ik je er meer van zien. Het gele krat heb ik gekocht op een rommelmarkt. Het was eigenlijk niet te koop, want eigendom van de handelaar. Mooie opbergplek voor het hout.

tuin1 tuin2

Voor onze bruiloft maakte mijn schoonzusje dit toffe doek van twee Ikea gordijnen. Nu gebruiken we het als schaduwdoek in onze tuin. Heerlijk voor warme broeierige dagen.

tuin13
tuin11

Al een poosje stond een prikkabel op mijn wishlist voor de tuin. Echt een aanrader voor warme zomeravonden waar je tot de late uurtjes gezellig verlicht wordt door de mooie lampjes. Binnenkort laat ik je in een ander blog zien hoe onze tuin er ‘by night’ uitziet.

tuin6

Tot slot nog wat overzichtplaatjes van de tuin.

tuin8 tuin9 tuin14 tuin15

tuin4

Is jouw tuin al zomerklaar?

Verkoopinformatie

Tuintafel (Ikea), witte kuipstoeltjes (Nijhof), windlicht (tuincentrum), groene potjes met basilicum (Dille & Kamille), potjes aan de schutting (Action, ook te koop bij Dille & Kamille en tuincentra) met kruidenplantjes (Intratuin), tuinkachel (outdooroven Weltevree), gele krat ‘Zeelandia’ (rommelmarkt), schaduwdoek, zelfgemaakt van gordijnen (Ikea), prikkabel (E-bay), mand met viooltjes (Ikea), gieter Lungo van Xala (cadeau).

 

1 thought on “Zomerkriebels – de tuin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *