Close

Woontrends 2015/2016

Ik vind het heerlijk om in een huis te wonen waar ik me fijn voel en waar anderen graag komen en zich thuis voelen. Ik geniet er enorm van om mijn huis te veranderen en (nog) gezellig(er) te maken en voortdurend op zoek te gaan naar inspiratie. Op dit moment zijn er een aantal trends waar ik enthousiast van wordt en die deel ik graag met je in dit blog.

Botanische trend

Zowel zomer als winter genieten van de natuur in huis! Denk aan grote planten, cactussen in verschillende formaten, natuurprints etc. Daarnaast zijn planten ook nog eens heel gezond ;-). Ik ben de zolder van mijn ouders ingedoken om hun herbarium van vroeger op te zoeken en de platen ervan op te hangen. Helaas nog niet gevonden.

2015-07-24 10.57.16
Tropische planten & lijstjes met botanische print
2015-07-24 12.24.21
Botanische print dekbedovertrek

Goud en koper

Koper is alweer een poosje hip.  Zo was ik een jaar geleden geneigd m’n halve interieur door de koperspray te laten gaan, haha (ik schreef er een blog over ‘I love copper‘)  In 2015 komt daar nog goud bij. Koper en goud passen mooi bij een industrieel interieur, maar ik vind het ook een mooie aanvulling voor wat ‘bite’ in een wat rustiger interieur.

koper lijstje
Koperen lijstje
cropped-cropped-koper-huis.jpg
Koper gespoten huisje

Ambacht en natuurlijke materialen

Wat is er nou mooier dan producten die handgemaakt of misschien zelfs wel zelfgemaakt zijn? Houten zelfgemaakte meubels, kurk, gebreide of gehaakte producten met materialen die dichtbij de natuur staan.

2015-02-07 13.53.47
Kartonnen zelfgemaakte dieren
2015-07-24 12.25.08
Rotan bankje
2015-02-04 14.45.25
Wollen kleed, leren bank, schapenvel

Het zou mij niet verbazen als de botanische trend nog wat wordt uitgebreid: met olijfbomen of fruitbomen (zoals citroenbomen). Ik denk ook dat we flamingo’s meer gaan zien in interieurs. Daarnaast kan ik me voorstellen dat kurk een materiaal wordt die vaker gebruikt zal worden. Ten slotte zou het me niet verbazen als er meer customized producten op de markt komen: bijvoorbeeld gepersonaliseerde ge3dprinte producten of lasergesneden producten.

Wat is jouw favoriete woontrend?  Wat denk jij dat we de komende tijd veel gaan zien in interieurs?

Verkoopinformatie:

Leren bank (Karwei). Lijstjes (Sissy-Boy, V&D, Ikea) en erfstukken. Bankje (Leen Bakker). Plant (Ikea). Houten kratje is een oud bierkratje van familie. Kussens (Loods 5 en onbekend). Oude oorfauteuil erfstuk.

Dekbedovertrek van Happy Friday (besteld op website happyfriday). Bed (Veldhuizen bedden). Nachtlampjes (Ikea). 

Nachtkastje cadeau. Koperen lijstjes (Sissy-Boy). Kleur op de muur is ‘vakantie’ van Flexa (Gamma). Huisjes het grachtenpandje is van Sissy-Boy Homeland, het betonnen en de porseleinen huisjes zijn van Xenos (Sissy-Boy en Xenos). Kartonnen Rendier is lasergesneden en zelfgemaakt van afvalkarton. Rotan bankje (Sissy-Boy). Plant was een cadeau, pot waar de plant in zit is een kringloopvondst. Krukje (V&D).

Schommelstoel is een cadeau. Wollen kleed en schapenvel (Ikea). 

1 thought on “Woontrends 2015/2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *