Het was liefde op het eerste gezicht en hij stond al een poosje op mijn verlanglijstje: de Weltevree Outdooroven. In een eerder blog (klik!) beloofde ik een keer uitgebreider aandacht te besteden aan de Weltevree Outdooroven want was is het een geweldig ding!
De Outdooroven is een houtgestookte oven en buitenkachel. Je kunt er pizza’s op bakken, warme choco op verwarmen, broodjes bakken, lasagne in maken; noem het maar op. Wij gebruiken de Outdooroven voornamelijk om pizza in te maken.
Hoe werkt het?
De Outdooroven heeft onderin een ruimte om vuur te maken en bovenin een afgesloten ruimte met een steenoven steen.
Om pizza te maken heb je deeg, tomatensaus en beleg nodig. Al eerder deelde ik op mijn blog een recept voor homemade pizza en pizzadeeg. Daar kun je de ingrediënten vinden.
Rol het deeg goed en zo plat mogelijk uit.
En.. daar gaat ie dan! Ongeveer 5 minuutjes in de Outdooroven.
Hmm.. wat rucola of verse basilicum erop en klaar is de pizza!
P.s. We eten niet elke dag pizza 😉