Close

Zaterdag patatdag

Ik ben ontzettend dol op friet! Ik kan heel erg genieten van een lekker vers bakje patat en dat doe ik dan ook met regelmaat. Mijn favoriet is het Vlaams Friteshuis van Gogh, in Amersfoort. Daar maken ze werkelijk waar fantastische verse frieten!

Toen we trouwden, hebben we bewust geen ‘ vetput’ aangeschaft, omdat ik bang was dat ie dan elke avond aan ging. Nu we ontdekt hebben hoe makkelijk het is om zelf friet te maken, zijn we om.

In dit blog laat ik je zien hoe jij zelf deze heerlijke friet maakt.

Benodigdheden:

  • ‘vetput’
  • scherp mes
  • schuursponsje

Ingrediënten:

  • frituurolie
  • aardappels (niet zomaar de eerste de beste. Het liefst ‘Frieslanders’, maar als die er niet zijn kruimige aardappels)
  • Mayonaise (makkelijk en lekker zelf te maken: klop 1 eierdooier met een beetje citroensap en 1 theelepel dijonmosterd en zout en peper. Voeg er ondertussen druppel voor druppel 100 ml. Zonnebloemolie aan toe tot het een dikke romige massa wordt)

Let’s start!

Verwarm de frituurpan op ongeveer 150 graden. Schrob de aardappels met een schuursponsje schoon. De schil mag er gewoon op blijven.

aardappels wassen

Snijd de aardappel vervolgens in stukjes van 10-12 mm, net wat je lekker vindt.

aardappels snijden

Bak ze vervolgens voor (ongeveer 5 minuten) totdat ze gaar zijn en goudgeel.

friet voorbakken

Laat het vervolgens afkoelen.

friet afkoelen

Zet de frituurpan op 190 graden en bak de friet af.

IMG_7537

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *