Close

Tips voor een citytrip met baby

Toen Lente 9 maanden was, namen we haar mee op citytrip naar Londen. Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze om met een baby naar een grote stad te gaan, maar het was een groot succes. In deze blog deel ik wat handige tips met je hoe het voor ons een succes werd.

Verblijf

Ik had online ergens gelezen dat het erg handig is om een appartement of verblijf te zoeken met meerdere slaapkamers, zodat je niet gedwongen bent om tegelijk met je baby naar bed te moeten (of je baby in de badkamer te moeten laten slapen). We hebben eindeloos gezocht naar appartementjes die leuk, in het centrum en betaalbaar waren. Dat was erg lastig te vinden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een hotel in de stad met het idee dat we dan ’s avonds zelf in de pub van het hotel konden zitten en dat is erg goed bevallen! Babyfoon aan en chillen maar!

Ons hotel

Onderweg

Na wat wikken en wegen tussen een buggy, onze kinderwagen en/of draagzak, hebben we ervoor gekozen om onze kinderwagen en draagzak mee te nemen. Uiteindelijk hadden we denk ik ook prima gekund met alleen een draagzak, maar voor langere wandelingen in de grote parken was een kinderwagen ook wel heel prettig. Check even goed hoe kinderwagenvriendelijk de stad/plek is waar je naartoe gaat. In Londen hebben veel metro-stations geen lift, dus dan moet je heel wat trappen op met de kinderwagen. Toen we een dagje alleen met de draagzak gingen, viel ons op hoe snel en makkelijk dat reist.

Lekker in de draagzak

Programma/ activiteiten

Lekker spelen op de vieze vloer van een museum

Ja, een vakantie met baby is echt anders dan zonder ;-). Maar vooral ontzettend leuk en gezellig! We hebben ons tempo aangepast op Lente. Van tevoren hadden we bedacht dat we ’s ochtends zouden wachten tot Lente wakker werd na haar ochtendslaapje, maar in de praktijk kwam het erop neer dat we ’s ochtends op tijd weg gingen en Lente onderweg lieten slapen en dat ging prima! ‘S ochtends hadden we vaak een idee ‘dit willen we ongeveer doen vandaag’.

 

Afhankelijk van Lente’s slaapjes en eetmomenten, deelden we zo onze dag in. Als het bijvoorbeeld tijd was om te slapen, gingen we naar een museum, zodat Lente in de kinderwagen of draagzak kon slapen. We bezochten ook vaak parkjes, zodat we Lente konden laten spelen en ze niet de hele dag alleen maar hoefde te zitten.

Veel chillen in parkjes zodat Lente ook lekker kan rondscharrelen

Eten en slapen

Zoals ik eerder al zei, was Lente leidend in ons dagprogramma. Daarnaast probeerden we haar bedtijd s avonds (19.00uur) in stand te houden. Of we zorgden dat we rond dat tijdstip in het hotel waren, of we zorgden dat zij in de draagzak of kinderwagen kon slapen.

Boottocht over de Thames

Wat betreft eten; we geven Lente vaste voeding volgens rapley (misschien dat ik daar ooit nog een blog over schrijf). Het houdt in dat je je kind mee laat eten met de pot en zoveel mogelijk hele stukken geeft. Dit was in restaurants heel handig, want er is altijd wel iets bij je eigen gerecht wat zij kan eten. Daarnaast zorgden we dat we altijd wat voor tussendoor (fruit ofzo) mee hadden en voldoende melk.

Al met al is het ons ontzettend goed bevallen! Heb jij wel eens een citytrip met baby gedaan? En wat zijn jouw ervaringen?

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *