Close

Speelkeukentje

Op de Koningsdag rommelmarkt had ik een houten speelkeukentje gevonden voor Lente. Ik wilde deze al een poosje opknappen, zodat het ook enigszins leuk staat in ons huis :-). Hieronder zie je het oude keukentje, felgekleurd en met wat afgebladderde stickers; niet echt mijn smaak. Ik laat je graag zien hoe ik te werk ben gegaan.

Aan de slag

Ik had nog wat restjes verf over van onze muur en die heb ik gebruikt voor dit keukentje. De donkere kleur is schoolbordverf en heet ‘olijf’ en de lichte kleur is muurverf en heet ‘vakantie’. Niet echt bedoeld als lakverf, maar ik vind dat het zo wel een mooi mat effect geeft. Ik heb alle delen die eerst donker waren in de donkere kleur geverfd en de delen die licht waren in de lichte kleur groen. De rode knopjes waren rood en heb ik omgedraaid want de achterkant was blank hout.

Het ontbrekende deurtje wilde ik eigenlijk vervangen, maar dit heb ik uiteindelijk opgelost met een vilten mandje voor de keukenspulletjes. Ik kocht een nepplantje bij Ikea voor op het plankje.

Dit is uiteindelijk het resultaat van het speelkeukentje geworden:

Hier zie je het plankje met Ikea plantje

De houten knopjes omgedraaid en het vilten mandje van Ikea.

De gaspit heb ik een beetje bijgekleurd met een zwarte marker.

Ik ben heel blij met dit mooie speelkeukentje en Lente speelt er met veel plezier mee!

2 thoughts on “Speelkeukentje

  1. Het is mooi geworden Lotte! Geweldig dat mensen zoiets voor een prikkie weg doen en niet realiseren wat voor moois je er nog van kunt maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *