Close

Shortcake!

Bij Corazon proefde ik voor het eerst shortcake. Wow! Wat was dat awesome… Een biscuitlaagje met karamel en chocola. Op de een of andere manier is deze simpele combi echt een geweldige uitvinding! Ik ben normaal niet zo’n chocoladefan, maar deze combi; mmmm.. In dit blog laat ik je het recept zien. Ik heb het recept gevonden op Laura’s Bakery, maar heb het recept wat aangepast (heb het recept iets minder zoet gemaakt).

 

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 30 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • blikje gecondenseerde melk
  • 200 gram melkchocolade (of puur)
  • 50 gram witte chocolade

En zo maak je ‘t.. 

Verwarm een pan met water en laat het koken met het blikje gecondenseerde melk erin. Dit duurt minimaal 2,5 uur! Hoe langer je het blikje kookt, hoe steviger de karamel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mix de boter, suiker en zelfrijzend bakmeel. Vet een bakplaat of bakvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten op 180 graden.

Laat de bodem even afkoelen en smeer het blikje gecondenseerde melk (wat inmiddels karamel is geworden) uit over de bodem. Laat het geheel even afkoelen (evt. in de koelkast).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verwarm vervolgens de chocola au bain marie. Verdeel eerst de donkere chocolade over de karamel. Giet vervolgens in lijnen de witte chocola er overheen. Evt. kun je er met een satéprikker figuren in maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eet smakelijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Shortcake!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *