Close

Shortcake zeezout caramel

Je kent ze waarschijnlijk wel… de Tony’s chocolonely’s repen. Ik ben niet zo’n chocofanaat, maar die zeezout karamel is wel echt te gek! Ik maakte even geleden al een shortcake en bedacht me nu dat het ook wel eens heel lekker kon zijn om zeezout toe te voegen aan de chocola.

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 30 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • blikje gecondenseerde melk
  • 200 gram melkchocolade (of puur)
  • 3 gram zeezout

En zo maak je ‘t.. 

Verwarm een pan met water en laat het koken met het blikje gecondenseerde melk erin. Dit duurt minimaal 2,5 uur! Hoe langer je het blikje kookt, hoe steviger de karamel.

Mix de boter, suiker en zelfrijzend bakmeel. Vet een bakplaat of bakvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten op 180 graden.

Laat de bodem even afkoelen en smeer het blikje gecondenseerde melk (wat inmiddels karamel is geworden) uit over de bodem. Laat het geheel even afkoelen (evt. in de koelkast).

Verwarm vervolgens de chocola au bain marie. Meng het zeezout door de gesmolten chocola. Giet ten slotte de chocola over de karamel en laat het geheel afkoelen.

Eet smakelijk!

shortcake2

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *