Close

Shine your light!

Voordat we gingen verhuizen las ik een tip in een woontijdschrift: ‘maak pas een lichtplan voor je huis, als je er al even woont. Dan weet je precies waar je wat voor licht nodig hebt’. Dat was een supergoeie tip!

Goeie verlichting is een behoorlijke klus. Wil je direct of indirect licht? Wat voor soort lamp gebruik je? Etc. Ik koos ervoor om soms niet zulke zuinige verlichting te doen, omdat het zoveel warmer licht geeft (sorry voor mn toekomstige kleinkinderen ;))

Ik neem je mee in de keuzes die wij hebben gemaakt:

Boven de tafel hebben we gekozen voor een lamp die veel licht geeft, maar waar je niet direct in kijkt. Deze lamp is de Ranarp hanglamp van Ikea.

ikea lamp

Boven de bar hebben we gekozen voor een wat kleinere hanglamp. We hebben een lampenkap gekocht bij Nijhof, deze in dezelfde kleur geverfd als onze muur (‘vakantie’ van Flexa) en er een mooi snoer aan gemaakt (gekocht op E-bay, soortgelijke snoeren zijn verkrijgbaar via www.snoerboer.nl)

Mijn neef Stef van der Bijl (http://vanderbyl.nl) ontwerpt geweldige designs waar hij oude producten tot nieuwe designs maakt. Hier zie je een lamp (huwelijkscadeau), gemaakt van een boormachine uit 1900.

lamp

Deze lamp heb ik in mijn studententijd van de zolder geplukt. Op een avond was ik de lampenkap zo zat, dat ik em er ter plekke afgescheurd heb, haha 🙂 Wat overbleef was een mooi frame die ik koper heb gespoten. Een mooie lamp erin et voilà, een nieuwe lamp is geboren.

grootmoeders lamp

Deze geweldige lasergesneden lamp heeft Jan-Jaap zelf gemaakt. Ook zo’n lamp? Ze zijn hier te koop.

IMG_7483

De staande lamp Ranarp van Ikea staat naast de bank. Mooi indirect als de lamp op de muur schijnt, maar als spotlight als hij naar de bank gekeerd staat, ideaal!

IMG_7485

Op onze slaapkamer hangt deze zelfgemaakte lasergesneden lamp, gemaakt door Jan-Jaap. De lamp geeft mooi licht, maar ik vind het persoonlijk niet zo mooi dat je er recht in kijkt.

IMG_7487

Hoe heb jij een lichtplan gemaakt in je huis? Heb jij nog goede tips voor verlichting?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *