Close

Kleur van het jaar 2016: okergeel

Elk jaar publiceert Flexa de ‘kleur van het jaar‘. En dat is dit jaar geworden [tromgeroffel]: okergoud (of okergeel)! En oh, wat vind ik dat een toffe kleur… Jaren geleden in mijn studentenkamer verfde ik mijn kringloopwinkel kast al okergeel en die kleur heeft mij altijd achtervolgd 😉

In dit blog laat ik je zien hoe je met okerkleurige accenten warmte geeft aan je interieur. Je hoeft niet opeens een hele muur of meubel in oker te hebben, maar accessoires geven ook al veel warmte en kleur.

Stoelen

Op deze Eames stoeltjes van Herman Miller was ik op slag verliefd. Gevonden op Marktplaats. Het is de kleur ‘light ochre’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Platen of illustraties

Op platen uit de natuur komen vaak veel kleuren voor die toch een mooi geheel vormen. Hier zie je een aantal (oker)gele bloemen op een oude schoolplaat die ik bij mijn ouders van zolder plukte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tafelstyling

Oker combineert ook erg mooi met hout vind ik. Daarom deze placemats van Dille & Kamille in okergeel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kussens of kleden

Een okerkleurig kleed of kussen op de bruine bank geeft de bank wat meer kleur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gekleurde kaarsen

Gekleurde kaarsen van Dille en Kamille; bijna te mooi om op te branden 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat vind jij van deze ‘kleur van het jaar’?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *