Close

In 9 stappen naar je perfecte wintersiroopje

Met deze herfstachtige dagen gaan mijn gedachten geregeld af naar vorig jaar oktober. Een druilerig, maar geweldig London. Ik greep elke mogelijkheid aan om een ‘gingerbread latte’ te drinken om warm te blijven. Wat een ‘gingerbread latte’ is? Een cappuchino met geweldige gingerbread (speculaas) siroop. Thuis heb ik geprobeerd om de gingerbread siroop te maken en hier deel ik het recept met je.

Ingrediënten:

480 ml water

300 gram suiker

2 theelepels gemalen gember

½ theelepel gemalen kaneel

½ theelepel vanille extract (te krijgen bij een bakwinkel, of eenvoudig zelf te maken).

  1. Doe het water in een middelgrote pan

IMG_7435

  1. voeg de suiker toe

IMG_7437

  1. voeg de kaneel toe

IMG_7439

  1. voeg vervolgens de gember toe

FullSizeRender

  1. voeg daarna het vanille extract toe

IMG_7440

  1. zet de pan op het vuur totdat de siroop kookt

IMG_7441

  1. laat het mengsel 15 minuten pruttelen
  2. haal de pan van het vuur en doe er een deksel op
  3. giet ten slotte de siroop in een mooi flesje

IMG_7443

Geniet ervan!

3 thoughts on “In 9 stappen naar je perfecte wintersiroopje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *