Met deze herfstachtige dagen gaan mijn gedachten geregeld af naar vorig jaar oktober. Een druilerig, maar geweldig London. Ik greep elke mogelijkheid aan om een ‘gingerbread latte’ te drinken om warm te blijven. Wat een ‘gingerbread latte’ is? Een cappuchino met geweldige gingerbread (speculaas) siroop. Thuis heb ik geprobeerd om de gingerbread siroop te maken en hier deel ik het recept met je.
Ingrediënten:
480 ml water
300 gram suiker
2 theelepels gemalen gember
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel vanille extract (te krijgen bij een bakwinkel, of eenvoudig zelf te maken).
- Doe het water in een middelgrote pan
- voeg de suiker toe
- voeg de kaneel toe
- voeg vervolgens de gember toe
- voeg daarna het vanille extract toe
- zet de pan op het vuur totdat de siroop kookt
- laat het mengsel 15 minuten pruttelen
- haal de pan van het vuur en doe er een deksel op
- giet ten slotte de siroop in een mooi flesje
Geniet ervan!
ik zit inmiddels ook al aan de chocomel met baileys =P
Hmm! Ook lekker.. kom ik graag snel bij je drinken 😉