Close

I love copper!

Heb je dat ook wel eens? Dat je een kleur heel mooi vindt en alles in die kleur moet.. Dat heb ik nu met koper. Ik ben geneigd om alles wat koper is en wat ik leuk vind te kopen. Dat slaat natuurlijk nergens op, want een huis vol koper is nou ook niet bepaald mooi. Ook vind ik het niet echt duurzaam om elk seizoen je interieur weer volledig om te gooien. Maar met een koperverfspray vormen een aantal leuke accessoires toch een mooi geheel van koperkleurige details. Hieronder een aantal voorbeelden van koperen details in mijn huis. Ik sluit dit blog af met een klusbeschrijving om een houten plank te bevestigen met daaronder koperen buizen.

koper cactus
Cactus in bakje geverfd met koperverf
koper huis
Huisje van porselein geverfd met koperspray.

Koper klus idee: houten plank met koperen buizen

Onze keuken is zwart-wit en behoorlijk steriel. Er hingen bijvoorbeeld witte planken voor de kopjes. We hebben deze plank vervangen door een plank met schors met koperen buizen eronder.

Hoe doe je dat?

Stap 1: koop planken die je mooi vindt. Wij hebben planken op maat laten zagen bij de Edese houtzagerij (2 planken voor €10,-)

Stap 2: koop koperen buizen bij de bouwmarkt en koperen ‘zadels’ (bevestigingsstukjes).

Stap 3: koop bevestigingspinnen (die je aan de muur kunt vastmaken) om de plank te bevestigen. Wij hebben de koperen buizen gebruikt om de plank te bevestigen en hebben daar de plank op vastgemaakt. Je kunt natuurlijk ook de plank bevestigen en daaronder de buizen vastmaken.

Stap 4: buig de buizen met een pijpenbuiger. Zorg dat je ruim genoeg buigt, anders houd je te weinig ruimte over!

Stap 5: Bevestig de bevestigingspinnen aan de muur en druk daar de gebogen buizen in.

Stap 6: Leg de plank op de bevestigde buizen en maak vervolgens met schroefjes de zadels vast. (dit gaat makkelijker als je gaatjes voorboort). Draai de schroefjes eerst half aan en aan het eind helemaal.

Succes! Mocht je vragen hebben, laat het me weten.

koper planl
Het resultaat: een ruige plank met koperbuizen eronder.

6 thoughts on “I love copper!

  1. Vraaaaaaagje: kan ik jouw blog ook “volgen”? Nu lees ik op fb dat je weer een nieuw verhaaltje hebt en klik ik door maar als je straks geen fb meer hebt lukt dat niet;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *