Close

Homemade bruschetta

Een aantal weken geleden waren we in Rome. Van Italiaans eten kan ik geen genoeg krijgen; pizza, pasta en antipasti. Die Italianen weten wel wat goed eten is 😉

We hadden als voorgerecht een keer antipasti besteld en kregen onder andere bruschetta. Wow, wat was dat lekker! Ik heb thuis wat uitgeprobeerd en deel nu graag mijn uitprobeersels met je.

 

Benodigdheden:

  • rijpe tomaten
  • teentje knoflook
  • verse basilicum (fijngehakt)
  • peper & zout uit de molen
  • stokbrood
  • (goede) olijfolie

En zo maak je het. Ontvel eventueel de tomaten (meestal ben ik daar te lui voor). Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg verse basilicum en de knoflook toe. Bestrooi vervolgens met peper en zout. Laat de kom afgedekt minimaal een half uur, maar het liefst een paar uur (afgedekt) staan in de koelkast.

bruschetta

Dep plakjes stokbrood in de olijfolie en bak ze lichtbruin in de pan of oven.

bruschetta2

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *