Close

Het geheim voor het beste pizzadeeg

Zoals je waarschijnlijk wel weet, ben ik ontzettend dol op pizza! Dat heb je in mijn eerdere blogs kunnen lezen (pizza voor luie mensen en easy peasy homemade pizza). Jan-Jaap is al maanden aan het experimenteren met het perfecte pizzadeeg. Laatst heeft Jan-Jaap een aantal tips gekregen van een Italiaan die in Rome bij een Italiaans restaurant heeft gewerkt. In dit blog deel ik het ideale recept met je.

IMG_9823

Eigenlijk is het geheim heel makkelijk: tijd! Je moet het deeg de tijd geven om te rijzen. Je kunt het best 1 of 2 dagen voordat je het deeg wil gebruiken, beginnen.

Deeg voor ongeveer 2 personen:

los 1,5 theelepel zout op in 150 ml water. Voeg vervolgens ongeveer 25 gram bloem toe. Meng met je hand tot het goed door elkaar zit. Voeg 3 gram gist toe. Voeg vervolgens 225 gram bloem toe. Kneed het deeg tot een bol. Doe de bol in een grote kom met een natte theedoek erop. Zet de kom op een warme plek. Laat het deeg een aantal uur rijzen en doe het vervolgens afgedekt in de koelkast. Haal het ongeveer een uur voor gebruik uit de koelkast.

Eet smakelijk!

DSC_0996

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *