Close

Geweldige geroosterde paprikasoep

Ik had eens zin in een ‘ander soepje’. Na wat Googlen kwam ik uit bij deze geroosterde paprikasoep van ‘Uit Pauline’s keuken’. Hij is heerlijk, en volgens Jan-Jaap het lekkerste soepje wat hij ooit heeft gehad!

Ik heb de ingrediënten iets aangepast.

Ingrediënten:

 

  • 1 tomaat
  • 4 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 750 ml bouillon
  • evt. verse peterselie
  • evt. creme fraiche

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Vet een bakplaat in met wat olie. Snijd de groente in kleine stukken en de paprika in brede repen. Leg de repen met de schil naar boven op de bakplaat. Gril ze ongeveer 30 minuten totdat de schil verbrand is. Vervolgens pulk je de schil eraf maar ik vind dat nogal een rotklusje 😉 Ik heb de zwarte stukken eraf gehaald en de rest van de schil er lekker op gelaten.

DSC_1175

Fruit de ui, knoflook en chilipeper in wat olie. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Doe de tomaten (evt. ontveld) en paprika erbij. Laat ze even mee bakken en voeg vervolgens de bouillon toe.

Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken en pureer het vervolgens met de staafmixer. Garneer met wat verse peterselie en crème fraiche en serveer met wat brood.

Eet smakelijk!

DSC_1179

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *