Close

Fruit op een stokje

In China kwam ik enorm leuke fruitijsjes tegen. Je zag het fruit zitten in het ijsje. Ik wilde ze graag thuis maken dus ging op zoek naar de old school ijslolly makers. Stad en land afgezocht, maar overal uitverkocht. Uiteindelijk heb ik de ijslolly makers bij Ikea gevonden.

dsc_0238   dsc_0245

Ik heb yoghurt aardbei ijsjes gemaakt en rode vruchten ijsjes. Helaas is het me niet gelukt om het fruit er goed zichtbaar in te maken. De yoghurt ijsjes waren niet zo’n succes, maar de rode vruchtenijsjes waren heerlijk!

Zo maak je ze…

Pureer rode vruchten (kersen, bramen, rode bessen, bosbessen, frambozen, aardbeien) tot sap. Voeg er wat water bij en zeef het geheel. Voeg eventueel wat vanillesuiker toe. Giet het geheel in de ijsvormpjes.

dsc_0241 dsc_0240

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *