Close

Elke maaltijd feest met ‘de vrolijke tafel’ van Karin Luiten

Op onze bruiloft ontving ik mijn eerste kookboek van Karin Luiten ‘Koken met Karin – handboek oven’. Wat een geweldig boek! Simpele, maar fantastische maaltijden die, zelfs ik, in een handomdraai op tafel zet. Haar motto? ‘Kleine moeite, groot effect’ Kijk, daar houden we van! Met plezier en zonder stress maakte ik vanaf dat moment de heerlijkste gerechten. Ik was fan!

Vorige week lag Karins’ nieuwste boek ‘de vrolijke tafel’ plotseling op mijn deurmat; een cadeau van Jan-Jaap. Wat een leuke verassing… En vooral toen ik het pakje open maakte; een handgeschreven bericht stond voorin het boek. Geschreven door Karin en bedacht door Jan-Jaap; superleuk!

IMG_7882

Het boek is mooi en vrolijk vormgegeven met foto’s waarbij het water je in de mond loopt. In het boek staan allerlei gerechten die geschikt zijn om er samen van te kunnen genieten; van hapjes voor een VriMiBo, tot een Italiaanse pastaparty. Typisch Hollandse gerechten (natuurlijk met een twist), maar ook van over de hele wereld.

Ik heb deze week twee gerechten uitgeprobeerd (helaas vergeten foto’s te maken!): nasi goreng en kipsate met pindasaus. Wow, wat was dat heerlijk! De nasi goreng met verse groenten, maar helemaal niet moeilijk te maken en de kipsate met een heerlijke frisse smaak door het toevoegen van limoenrasp.

Neem vooral ook eens een kijkje op Karins’ website www.kokenmetkarin.nl waar al haar kookboeken te koop zijn en een aantal recepten te vinden zijn of haar kookblog koken.logo.nl waar ze heerlijke recepten deelt en reviewt.

IMG_7881

De vrolijke tafel, Karin Luiten, Nieuw Amsterdam, isbn 9789046820070 €24,99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *