Close

Een scrapbook van je mooiste zomerherinneringen!

Met dit druilerige weer lijkt het alweer lang geleden he, de zomer.. In dit blog neem ik je mee terug naar een paar weken geleden, toen de zon nog volop scheen, good memories. 

Foto’s inplakken vind ik altijd een behoorlijke klus, maar ik geniet enorm van het eindresultaat. Vaak is het iets wat een beetje blijft liggen, zo ook bij mijn trouwalbum die nu eindelijk af is! Voor de vakantie wilde ik dit anders. Ik had bedacht om op vakantie, ter plekke, mijn fotoboek te maken. Ik had materialen, papier, washi tape, goede stiften en een leeg plakboek meegenomen.

IMG_7196

Daarnaast had ik voor de vakantie een polaroid camera gekocht en kon daardoor de foto’s meteen inplakken (je kunt natuurlijk ook ruimte overlaten voor de foto’s die je afdrukt en erbij schrijven welke foto je erbij gaat plakken).

IMG_7078

Ik heb bij de Hema een leeg scrapbook gekocht van ongeveer 30×30 cm. Het is het handigst als je een plakboek koopt met ringband (ik had dit niet gedaan en doordat er zoveel is ingeplakt, laat de kaft los). Voor dit formaat vind ik een normaal formaat van foto’s een beetje groot. Bij de Hema kun je nu ook kleine vierkante foto’s laten afdrukken, dat vind ik persoonlijk wat beter passen.

IMG_7074

En dan kun je het boek vullen! Verzamel op reis leuke kaartjes of andere dingen die je erin kunt plakken. Schrijf op wat je meemaakt en speel met de kleuren en vormen 🙂 Ik heb Jan-Jaap gevraagd om tekeningetjes te maken bij de verhalen, om het nog wat persoonlijker te maken.

IMG_7197

Voor mij was dit een hele leuke manier om al op de vakantie al creatief bezig te zijn met het inplakken van de foto’s 🙂 Volgend jaar weer! Hoe maak jij je herinneringen van je vakantie?

3 thoughts on “Een scrapbook van je mooiste zomerherinneringen!

  1. Hallo. Dit jaar heb ik hetzelfde gedaan als jij.Leuk om te doen.Ook een tas vol “spul”mee.
    Kaartjes enz plak ik ook meteen in. Álleen ik had vooruit al bladzijden gemaakt,geplakt,met washitape versiert,en op elke blz al een datum gezet met plakletters. Ik gebruik een giromap van de Hema om ze in te doen.
    Groetjes Annemarie

  2. Hallo. Ben vergeten te vertellen dat ik de foto’s zelf via World afdruk.Kun je ze zo groot /klein maken als je nodig hebt.
    Gr. Annemarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *