Weekend! Tijd voor een heerlijke en simpele zelfgemaakte pizza. Gooi die kortingsbonnen van de new york pizza en domino’s maar weg, hier is hét recept voor een easypeasy zelfgemaakte pizza!
Benodigdheden:
- steenoven steen (pizzasteen, te verkrijgen bij een kookwinkel)
- deegroller
- oven
- beslagkom
- spierballen
Ingrediënten
Voor het deeg:
250 gr bloem
150 ml lauw water
1 zakje gist
1 tl zout
2 el olijfolie
evt. wat italiaanse kruiden om het deeg meer bite te geven
Heb je weinig tijd of wil je het jezelf wat makkelijker maken? Kies dan voor kant en klaar deeg uit de koeling. Even uitrollen en klaar! ( ik vind het zelf wel minder lekker)
Voor de saus:
1 blik gepelde tomaten
1 el oregano
1 grote knoflookteen (of 2 ;))
zout & peper uit de molen
Voor erop:
Alles wat je lekker vind. Less is more.. kies liever 2 of 3 goede ingrediënten dan dat je de hele pizza volpropt 😉 Dan is het ook lastig de bodem gaar te krijgen.
Op de pizza op de foto had ik de combi mozzarella, parmaham en rode ui.
Verwarm de oven voor op 250 graden en leg de pizzasteen erin. Zeef bloem en zout boven een kom. Strooi de gist erbij. Giet het water en olijfolie erbij. Kneed tot een samenhangend deeg. Haal het deeg uit de kom en haal alles uit de kast: trekken slaan en duwen. Leg de deegbal in de kom en laat minimaal een uur rijzen. Rol vervolgens het deeg zo dun mogelijk uit op bakpapier.
Pureer met staafmixer de gepelde tomaten (zonder sap!) met oregano, knoflook en zout en peper. Verdeel dit over het deeg.
Beleg de pizza met alles wat je lekker vind.
10 minuten in de oven en klaar!
Eet smakelijk!