Dit recept maakte ik regelmatig in mijn studentenhuis als ik of mijn huisgenoten geen zin hadden om te koken. Romige mosterdsoep (lees: veel vet) ; lekker en ontzettend makkelijk te maken.
Wat heb je nodig:
2 kippenbouillonblokjes
1 bekertje creme fraiche
2 eetlepels mosterd (grove is het lekkerst)
1 kuipje smeerkaas
4 eetlepels maizena
Hoe maak je het
Stap 1: doe 1 liter water, de bouillonblokjes en de mosterd in een pan en breng het aan de kook. Zeef de maïzena door het geheel heen.
Stap 2: bak de spekjes.
Stap 3: snijd de prei in dunne reepjes en roerbak deze als je dat lekker vindt even in de pan met wat olie (is niet nodig).
Stap 4: Voeg de smeerkaas en en crème fraiche toe aan de pan met bouillon.
Stap 5: laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen.
Stap 6: dien de soep op en garneer met de spekjes en prei.
Eet smakelijk!