Close

De Nieuwe Stad – Amersfoort

Soms weet ik amper wat voor toffe initiatieven er in Amersfoort allemaal zijn. Ik wist al een poosje dat  De Nieuwe Stad haar deuren had geopend in Amersfoort, maar wat het nou precies was; geen idee. Ik vond dat daarin verandering moest komen en op een vrijdagochtend ben ik met Jan-Jaap op ontdekkingsreis gegaan. Ik neem je in dit blog mee naar een aantal bijzondere plekjes in De Nieuwe Stad.

Weltevree conceptstore

Nog niet eens officieel geopend, maar wat is dit een toffe winkel! Ik kende Weltevree van de fantastische buitenkachels (waar je pizza op kunt bakken), maar Weltevree heeft ook andere toffe producten zoals een vloerkleed van touw, een kruiwagen bankje en een op hout gestookte hottub. Op 12 en 13 december is de feestelijke opening van deze winkel.

Studio Zand – porselein werkplaats

Ik was al eens eerder langs Studio Zand gelopen, maar durfde niet zo goed naar binnen te gaan. Het trok mijn aandacht omdat al het witte porselein iets magisch en betoverends heeft. Wat prachtig om zoveel kwetsbaar keramiek bij elkaar te zien in een lichte industriële ruimte! Vandaag mijn stoute schoenen aan getrokken en naar binnen gegaan. Een klein winkeltje met daarnaast een enorme werkplaats waar al het moois wordt gemaakt. Van een van de eigenaren Erna Huppelschoten mochten we zelfs een kijkje nemen in de werkplaats.

Nieuwe Stadsboeren

Droom je altijd al van een eigen (moes)tuintje? Bij Nieuwe Stadsboeren kun je je eigen vierkante meter tuintje huren.

IMG_8087

Werkplaats P

Werkplaats P is een initiatief van een aantal kunstenaars. Je kunt bij ze terecht voor mooie producten (sieraden, kaarten, servies), advies (over bijvoorbeeld 3d printing) en workshops.

Hoog Vuur 

Hoog Vuur is een restaurant waar (h)eerlijke en lokale producten worden bereid op houtgestookte ovens. Heerlijk plekje!

Letterpers

Wow! Wat maken ze prachtige letterpress kaarten bij Letterpers. In De Nieuwe Stad hebben zij hun drukkerij en shop waar je letterperskaartjes, notitieboekjes, handgemaakte enveloppen en posters kunt kopen.

 

 

2 thoughts on “De Nieuwe Stad – Amersfoort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *