Close

De 8 leukste cadeau’s voor je eerste verjaardag

Alle cliché’s zijn waar; zo’n eerste jaar is prachtig en intens en duurt aan de ene kant eeuwen maar vliegt ook voorbij. De eerste verjaardag is dan ook best wel een event, al is dat meer voor de moeder dan voor de beeb ;-). Lente is vorige week 1 geworden en ik had van tevoren een lijstje gemaakt. Deze heb ik in dit blog aangevuld met een aantal cadeautjes die wij al hebben en waar Lente leuk mee speelt. Lees je mee?

Wobbelboard

Een wobbelboard is een balanceerboard waar kinderen hun balans mee kunnen ontwikkelen, maar wat ook de creativiteit schijnt te prikkelen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze vooral had gekocht omdat ie er zo mooi uitziet! 😉 Ik wist echt niet of ze hier nou veel mee zou spelen. Lente is nu nog wat jong voor het wobbelboard, maar toch vind ik dat ze er al best wat mee speelt. Ze wiebelt ermee of laat er speelgoed op heen en weer wiebelen of gebruikt het als wipwap. Tot nu toe een succes bij ons thuis!

Grimms regenboog

Deze staat nog op ons verlanglijstje en is een beetje vergelijkbaar met de eerste, in de zin van; geen idee of ze ermee gaat spelen maar hij is wel mooi en schijnt de creativiteit te stimuleren. Haha, blijkbaar trekt me dat toch aan…

Loopfiets/kar of wheelybug

Lente is bevoorrecht met veel nichtjes en neefjes waar we spullen van krijgen, dus Lente heeft verschillende variaties; een loop/blokkenkar, een driewieler, onderstaande houten loopkar van Woezel en Pip en een bakfiets. Deze loopkar van Woezel en Pip is favoriet. Lente loopt achter beide kanten en vindt het activity centre ook leuk.


Duplo

Duplo is altijd goed voor jarenlang plezier en ik vind duplo ook echt iets leuks om te ‘sparen’.

Leuke boekjes

Ik ben wel een beetje fan van leuke boekjes en het leuke is dat er boeken zijn in alle prijsklassen. Dit boekje ‘Mama kwijt’, wat onlangs prentenboek van het jaar was, stond op Lente’s lijstje.

Abonnement dierentuin

Deze tip had ik van vrienden gekregen. Ik vind het een heel leuk en origineel cadeau en ik denk dat we er veel plezier van gaan hebben!

Speelkeukentje

Zoals je in een eerder blog al kon lezen, gaven wij Lente een houten speelkeukentje. We hadden het keukentje voor een paar euro op de kop getikt op de Koningsdag markt en een likje verf gegeven.

Nijntje verstoppertje spelen

Toen Lente een paar weken oud was, kocht Jan-Jaap dit omdat hij het zo schattig vond ‘voor haar eerste verjaardag’. Na 6 maanden was het spelletje al uit de verpakking en is Jan-Jaap met Lente begonnen om ermee te spelen en een paar maanden later kreeg ze ook echt door hoe het werkt. Gegarandeerd plezier!

Heb jij nog aanvullende tips voor cadeautjes voor een eerste verjaardag? Ik ben benieuwd!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *