Close

Ciao Rome: a small cityguide

Ciao Rome, oftewel hoi Rome. Wat ben je leuk! Afgelopen weekend bezochten we Rome (een verrassing voor valentijn), een heerlijke stad.. In dit blog wat plaatjes en tips van ons tripje.

Reizen, slapen, ontbijten

Vanaf NL vlieg je binnen 2 uur naar Rome. Wij vlogen vanaf Eindhoven naar vliegveld Ciampino in Rome. Vanaf daar kom je makkelijk met een bus naar het centrum van Rome (Termini). Je moet wel van tevoren tickets voor de bus kopen, dit kan op de luchthaven of online. Wij sliepen in B&B Serafino, een klein en karakteristiek B&B vlakbij het Vaticaan; mooie tegelvloeren en hoge plafonds. Ontbijten kun je het beste doen bij het koffietentje bij je op de hoek; met een croissant en koffie aan de bar (als je je laat bedienen ben je vaak een stuk meer kwijt). De italianen drinken hun koffie snel op en zijn vervolgens weer vertrokken.

rome1

rome2

rome15

Zien & doen

Ik had me nog zo voorgenomen om niet de hotspots af te gaan, haha 😉 Mislukt! Vrijdagochtend bezochten we het Colosseum; indrukwekkend! Er werd ons afgeraden om het Colosseum van binnen te zien (dat zou een beetje tegenvallen), dus dat hebben we niet gezien. Vervolgens hebben we de straat Via dei Fori Imperiali doorgelopen. Dit was een tip van een Italiaanse collega van Jan-Jaap. Dan kom je ook langs de oude ruïnes; forum romanum.

rome3

We hebben geluncht met een pizza in een parkje van onze favoriete pizzeria Amalfi (hier hebben we in een paar dagen 4 pizza’s gegeten, haha). Vervolgens zijn we doorgelopen naar het Vatcicaanmuseum. We hadden op aanraden van anderen online tickets gekocht, dit kan je een rij schelen van 2 uur! Wij hadden een audiotour erbij gedaan. Ik zou je aanraden om met een guided tour te gaan, omdat je dan toch wat beter meekrijgt wat je allemaal ziet. Het was echt megadruk in het museum (schijnt altijd zo te zijn). De sixtijnse kapel maakte veel indruk, wat een prachtige kapel is dat! Een beetje jammer dat er steeds ‘silence please’ wordt geschreeuwd door de museummedewerkers 😉  Via de sixtijnse kapel kun je een shortcut nemen naar de st. Pieter. De normale route gaat links de sixtijnse kapel uit, maar de guided tours gaan rechts de sixtijnse kapel uit, rechtstreeks de st. Pieter in. Dit kan je een rij voor de st. Pieter schelen & veel extra lopen (anders loop je helemaal terug en moet je via een andere route naar de st. Pieter lopen schijnt).
rome9

rome10

’s Avonds zijn we naar Trastevere gegaan. Een heel knus en gezellig wijkje waar het ’s avonds opleeft met kraampjes, straatmuzikanten en gezelligheid.
rome13

Zaterdag zijn we het oude centrum in gegaan. Als je in de mensenmassa rij instapt, volg je vanzelf alle hotspots ;-): de trevifontein, pantheon, piazza navona, de spaanse trappen. Alles komt voorbij. De conclusie: het was erg druk in het oude centrum. Tip om buiten de drukke straatjes te verdwalen en lekker rond te slenteren in je eigen tempo met een awesome ijsje in de hand. ’s avonds wilden we graag een workshop pizzabakken volgen bij Thats Amore, maar daar was helaas geen plek meer. Wel hebben we daar een heerlijke pizza gegeten.

 

rome16

Zondag zat onze trip er weer op en zijn we teruggereisd. Het was heerlijk! Op zoek naar meer tips? Wij hadden de 100 % reisgids mee; daar staan ook goede tips en wandelroutes in!

 

2 thoughts on “Ciao Rome: a small cityguide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *