Close

Bruiloft tips #5: make it personal!

Ik zeg regelmatig tegen Jan-Jaap dat ik nog wel een keer zou willen trouwen šŸ˜‰ Wat was het een geweldige en onvergetelijke dag! Wel was het een heel geregel en had ik het fijn gevonden als ik een aantal tips of ideeĆ«n al eerder had geweten. Vandaar een blogserie met een aantal blogs met tips om je bruiloft een onvergetelijke dag te maken (en dat wordt het sowieso!).

Vandaag het laatste deel van de blogserie met trouwtips over hoe je je bruiloft persoonlijk maakt. Ā Eigenlijk een beetje krom om te zeggen hoe je je bruiloft persoonlijk maakt. Je bruiloft is sowieso persoonlijk omdat het gaat om JOUW dag. In dit blog laat ik je zien hoe wij onze bruiloft voor ons persoonlijk hebben gemaakt (fotocredits gaan naar Johan Lam en www.suegraphy.com).

1. Onze trouwkaart was een pakketje van 3 polaroidfoto’s en een craft kaartje, aan elkaar gebonden met touw en een knoop (allemaal verschillende). Het leek ons leuk om die knoop terug te laten komen. We hebben de knoop terug laten komen in de corsage voor de mannen.

fine art bruidsfotograaf | jan-jaap en lotte 162

2. Het leek ons leuk om een trouwauto die een beetje pastte bij ‘laat het avontuur beginnen’. Deze groene Land Rover die we hebben geleend van kennissen pastte hier perfect bij!

fine art bruidsfotograaf | jan-jaap en lotte 197

3. We vonden het vooral belangrijk dat onze dag relax zou zijn; het hoefde allemaal niet zo perfect. Van tevoren had onze trouwambtenaar gezegd dat we onder een afdakje moesten trouwen. Mijn schoonzusje had een mooi kanten doek gemaakt en de kids zouden deze vasthouden tijdens het ‘ja-woord’. Maar, we waren het helemaal vergeten! Dus toen we al, getrouwd en wel, wegliepen bij de ceremonie, hebben de kids alsnog het doek boven ons gehouden. En natuurlijk… op ons laten vallen (niet heel leuk voor mijn haar trouwens ;-)).

4. Ik heb aan een aantal vriendinnen en zussen gevraagd of ze taarten wilden maken, heerlijk! Jan-Jaap en ik hebben van tevoren gepersonaliseerde caketoppers gemaakt.

fine art bruidsfotograaf | jan-jaap en lotte 288 fine art bruidsfotograaf | jan-jaap en lotte 292 fine art bruidsfotograaf | jan-jaap en lotte 297

5. Onze openingsdans was een verhaal apart šŸ˜‰ Al maanden zeiden we tegen elkaar dat we nu echt eens iets moesten bedenken als openingsdans, maar het kwam er niet echt van. De bandleader had al een aantal keer gevraagd op welk nummer onze openingsdans gedaan zou worden. Uiteindelijk zeiden we een dag voor de bruiloft: ‘speel maar wat leuks’. Op de avond zelf hebben we gewoon wat geĆÆmproviseerd, haha.

BruiloftJanJaap-Lotte_20140704_570

6. We hadden onze nichtjes gevraagd of ze tekeningen van ons wilden maken voor op de bruidstaart. We hebben deze af laten drukken op kleine Hema tompouces.

BruiloftJanJaap-Lotte_20140704_378

7. We hadden een logo gemaakt die op de kaart stond en op allerlei plekken terugkwam. Hier hebben we het logo gemaakt op het gastenboek.

BruiloftJanJaap-Lotte_20140704_354

8. Voor de trouwdienst hadden we een liturgie gemaakt op hetzelfde papier als de trouwkaart, in dezelfde huisstijl. Ook hadden we op elke stoel een rolletje ‘kerksnoep’.Ā BruiloftJanJaap-Lotte_20140704_350

9. We houden beiden heel erg van goed eten en lekkere koffie. Daar hebben we op onze grote dag ook veel aandacht aan besteed. We hadden een geweldige cateraar (Lange tafels in het gras) en die had een mobiele espressobar meegenomen.

BruiloftJanJaap-Lotte_20140704_013 BruiloftJanJaap-Lotte_20140704_303

Is er nou nog een thema met betrekking tot trouwen waar je graag een blog over zou willen lezen? Laat het me dan weten. Wie weet vind je dan binnenkort een blog over dat thema op mijn blog. Dit kun je doen door hieronder een reactie te plaatsen of een mailtje te sturen naar info@lotgeniet.nl.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *