Close

Bloemen plukken in een pluktuin

Gewapend met schaar en mand liep ik daar; tussen de bloemen in de pluktuin. Al maanden geleden had ik bedacht dat ik zo graag eens naar een pluktuin zou gaan. De pluktuin in Amersfoort was alleen pas vanaf 1 juli open, dus ik moest even geduld hebben. Maar nu was het dan zover en wat was het leuk!

Het was gezellig druk met vrouwen, kinderen en een enkele man 😉 Naast de pluktuin is een theehuis waar je lekker bij kunt kletsen met een hapje en drankje.

IMG_9992

Ik voelde me tussen al die mensen een beetje beschroomd om uitgebreid foto’s te maken, dus heb vooral foto’s van het boeket thuis 😉 Wie weet een volgende keer wat meer foto’s van de pluktuin zelf.

DSC_1194 DSC_1196

Het werkt als volgt. Je pakt een mandje en schaar of mesje. Je zoekt de bloemen uit die je mooi vindt. Je haalt aan de onderkant de bladeren van de stelen af en meet op hoe groot je bos is. Afhankelijk van de grootte betaal je een paar euro en doe je in het blikje wat daarvoor staat. Ik was €5,- kwijt voor deze bos 🙂

DSC_1201

Ik word zo blij van bloemen! Ik ga dit zeker vaker doen!
IMG_9998

1 thought on “Bloemen plukken in een pluktuin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *