Close

Binnenkijken – woonkamer

Toen ik twee jaar geleden ons huis voor het eerst zag, was ik meteen verliefd. Wat een mooi en karakteristiek huisje in een gezellige straat! In de afgelopen twee jaar is het steeds meer een thuis geworden. Ik laat je graag binnenkijken door middel van wat foto’s. Enjoy!

De hal

Het gave aan de hal vind ik dat er nog veel authentieke elementen in zitten. De mooie paneeldeuren en houten trap geven karakter aan het huis. De kapstok is een jaren ’70 ontwerp van Deens ontwerper Niels Gammelgaard. Het bankje komt van de zolder bij mijn ouders. Het kratje erop is een oud bierkrat die ik op de zolder van mijn ouders vond. De spiegel is Skogsvag van Ikea die ik geverfd heb met de kleur ‘vakantie’ van Flexa. Het leren tasje is van mijn moeder geweest. Het canvastasje met de tekst ‘made to move’ komt uit Antwerpen.

binnenkijker1

binnenkijker2

binnenkijker3

De woonkamer

Omdat we in een klein huisje wonen, hebben we geprobeerd er een lichte en warme plek van te maken. Elke dag fijn thuiskomen!

De eettafel is van Zuiver en komt van Loods 5. De vaas komt van de Hema. Het houten plankje is van HK Living. Het kopje is van Plint. De laptop heeft een zelfgemaakte marmersticker.

binnenkijker5 binnenkijker4

De hanglamp boven de eettafel is Ranarp van Ikea. De witte eames replica komt van de Kwantum. De gele Herman Miller stoeltjes zijn op Marktplaats gekocht.

binnenkijker7

De kast is zelfgemaakt, net als de lasergesneden lamp die erop staat. De oude schoolposter komt bij mijn ouders van zolder. Het potje waarin de klimop zit komt van Dille & Kamille. De kleur op de muur is ‘vakantie’ van Flexa.

binnenkijker8 binnenkijker10

binnenkijker12

Het houten bankje komt van Leen Bakker. De groene broodtrommel vond ik op straat. De poster komt van het Fotografiska museet in Stockholm.

binnenkijker13

2 jaar geleden zijn we gestart met de ‘studentenkamerspullen’ van Jan-Jaap en mij. De schommelstoel en de geborduurde oorfauteuil zijn hier nog de souvenirs van 😉 De bank komt van de Karwei. De kussens van Xenos en Loods 5 en het gehaakte groene kussen is gemaakt door mijn schoonzusje. Het salontafeltje komt van Loods 5. De rand voor fotolijstjes komt van Ikea. De lijstjes komen van de rommelmarkt, uit Stockholm, Sissy-boy, V&D en Ikea. De houten flamingo is zelfgemaakt.

binnenkijker15binnenkijker14 binnenkijker16 binnenkijker18 binnenkijker19

Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

 

 

2 thoughts on “Binnenkijken – woonkamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *