Close

Backpacken in China: Beijing

Afgelopen weken hebben we een geweldige reis gemaakt door China en zijn begonnen in Beijing. Het was zo tof om in een volledig andere wereld binnen te stappen! Ik vind het leuk om je de komende weken mee te nemen in wat beelden van de plekken waar we geweest zijn. Vandaag laat ik je een aantal foto’s zien van Beijing.

Tijdens een van de weinige momenten dat we in een Westers restaurantje zaten, klonk het liedje ‘nine million bicycles’ van Katie Melua.

There are nine million bicycles in Beijing
That’s a fact
It’s a thing we can’t deny
Like the fact that I will love you
‘Til I die

We are twelve billion light years from the edge
That’s a guess
No one can ever say it’s true
But I know that I will always be with you

I’m warm by the fire
Of your love every day
So don’t call me a liar
Just believe everything that I say

There are six billion people in the world
More or less
And it makes me feel quite small
That you’re the one I love the most of all

We’re high on a wire
With the world in our sight
And I’ll never tire
Of the love that you give me every night

There are nine million bicycles in Beijing
That’s a fact
It’s a thing we can’t deny
Like the fact that I will love you
‘Til I die

Het maakte me bewust van hoe enorm groot de stad is! In de stad Beijing wonen al meer dan 13 miljoen inwoners… En toch voelt het helemaal niet zo groot en heb ik me volgens mij nog nooit zo veilig gevoeld in een grote stad als hier.

dsc_0029

Als blonde lange Hollander heb je behoorlijk wat bekijks. In de Metro staken we standaard 1,5 kop boven de menigte uit.

dsc_0606

Vaak voel ik bij een grote stad niet zo de drang om alle hotspots af te lopen. Zo hebben we in Beijing niet eens de Verboden Stad bekeken, maar liepen we ’s avonds langs dit mooie plekje en bleek dit achteraf de Verboden Stad te zijn ;-).

dsc_0074-2

Ik voel me altijd een beetje gegeneerd om foto’s te maken van mensen. Aan de ene kant wil ik het eerst vragen, maar vaak is dan het moment al voorbij. In China voelde ik me iets vrijer doordat iedereen foto’s van ons maakte ;-).

dsc_0175 dsc_0176

In Beijing zijn hele gave parken te vinden. Op de plaatjes hieronder zie je het Beihei park, waar je zelfs een bootje kunt huren om op het water te varen. Heerlijk om even de rust op te zoeken.

dsc_0189 dsc_0295

Natuurlijk mocht de Chinese muur niet ontbreken. Wat was dat indrukwekkend! Wij hebben een stuk van de Chinese muur die niet heel toeristisch was (en daardoor ook wat moeilijker begaanbaar) en man, wat was het pittig! Enorm stijle stukken, maar het uitzicht was dan ook prachtig.

dsc_0433

dsc_0444

dsc_0464

dsc_0478

In een grote stad vinden Jan-Jaap en ik het altijd leuk om naar plekken te gaan waar jonge kunstenaars aan het werk zijn (bijvoorbeeld bij De Nieuwe Stad in Amersfoort of SOHO in Stockholm). Zo’n plek was er in Beijing ook het ‘798 art district’. Toevallig was er net een expositie van Andy Warhol (je weet wel, die van de ‘all is pretty’ quote). De laatste twee foto’s zijn van die expositie.

dsc_0492

dsc_0499

dsc_0532

 

dsc_0569

dsc_0581

Beijing is echt een toffe stad en we hebben er een mooie tijd gehad! Er is zoveel contrast… Arm & rijk, high tech & primitief, kunst & totaal geen gevoel voor esthetiek. Door dat contrast is het zo’n interessante plek om te zijn.. We hebben genoten!

 

1 thought on “Backpacken in China: Beijing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *